De suikerbroden zijn heel eruggg lekker! Je mag ze onbeperkt bestellen. Er is al iemand die er 4 heeft besteld. Die eten de hele week lekker suikerbrood. 's morgens, 's middag en 's avonds!!
Als het suikerbrood zo lekker is dan ga je na de Vlielandweek zelf aan de slag: fries suikerbrood Met die lekkere harde klontjes IngrediĆ«nten • 350 g bloem • 10 g gist • snufje zout • 2 tl. kaneel • 1 tl. suiker • 2 1/2 dl. lauwe melk • 200 g vergruisde suikerklontjes • Voorbereiding Zeef de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje, brokkel er de gist in met de suiker. Maak dit aan met de helft van de melk. Roer de omringende bloem (ongeveer een derde deel, de rest blijft eromheen liggen) erdoor tot een dik deeg is ontstaan. Laat de kom, afgedekt, een half uur op een lauw warme plaats staan Bereidingswijze Voeg de rest van de melk en het zout erbij en roer het om. Voeg de suikerklontjes en de kaneel erbij. Kneed het deeg net zo lang tot het niet meer plakt. Laat het deeg in een plastic zak een uur op een lauw warme plaats rijzen. Vet een vorm in met boter en vul deze met het deeg. Bak het brood in circa 30 minuten onderin een voorverwarmde oven van 225 C.
De suikerbroden zijn heel eruggg lekker! Je mag ze onbeperkt bestellen. Er is al iemand die er 4 heeft besteld. Die eten de hele week lekker suikerbrood. 's morgens, 's middag en 's avonds!!
BeantwoordenVerwijderengroetjes juf Joke
Als het suikerbrood zo lekker is dan ga je na de Vlielandweek zelf aan de slag:
BeantwoordenVerwijderenfries suikerbrood
Met die lekkere harde klontjes
Ingrediƫnten
• 350 g bloem
• 10 g gist
• snufje zout
• 2 tl. kaneel
• 1 tl. suiker
• 2 1/2 dl. lauwe melk
• 200 g vergruisde suikerklontjes
• Voorbereiding
Zeef de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje, brokkel er de gist in met de suiker. Maak dit aan met de helft van de melk. Roer de omringende bloem (ongeveer een derde deel, de rest blijft eromheen liggen) erdoor tot een dik deeg is ontstaan. Laat de kom, afgedekt, een half uur op een lauw warme plaats staan
Bereidingswijze
Voeg de rest van de melk en het zout erbij en roer het om. Voeg de suikerklontjes en de kaneel erbij. Kneed het deeg net zo lang tot het niet meer plakt. Laat het deeg in een plastic zak een uur op een lauw warme plaats rijzen.
Vet een vorm in met boter en vul deze met het deeg. Bak het brood in circa 30 minuten onderin een voorverwarmde oven van 225 C.