woensdag 22 augustus 2012

Suikerbrood

Zijn de suikerbroden al besteld?
Te bestellen voor € 3,= per stuk (en vooraf te betalen) bij de juffen.

2 opmerkingen:

  1. De suikerbroden zijn heel eruggg lekker! Je mag ze onbeperkt bestellen. Er is al iemand die er 4 heeft besteld. Die eten de hele week lekker suikerbrood. 's morgens, 's middag en 's avonds!!

    groetjes juf Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het suikerbrood zo lekker is dan ga je na de Vlielandweek zelf aan de slag:
    fries suikerbrood
    Met die lekkere harde klontjes
    Ingrediƫnten
    • 350 g bloem
    • 10 g gist
    • snufje zout
    • 2 tl. kaneel
    • 1 tl. suiker
    • 2 1/2 dl. lauwe melk
    • 200 g vergruisde suikerklontjes
    • Voorbereiding
    Zeef de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje, brokkel er de gist in met de suiker. Maak dit aan met de helft van de melk. Roer de omringende bloem (ongeveer een derde deel, de rest blijft eromheen liggen) erdoor tot een dik deeg is ontstaan. Laat de kom, afgedekt, een half uur op een lauw warme plaats staan
    Bereidingswijze
    Voeg de rest van de melk en het zout erbij en roer het om. Voeg de suikerklontjes en de kaneel erbij. Kneed het deeg net zo lang tot het niet meer plakt. Laat het deeg in een plastic zak een uur op een lauw warme plaats rijzen.
    Vet een vorm in met boter en vul deze met het deeg. Bak het brood in circa 30 minuten onderin een voorverwarmde oven van 225 C.

    BeantwoordenVerwijderen